Urnik trgovine


Od ponedeljka do petka
08:30h do 13:00 in od 14:00 do 18:30h
 

Sobota 9:00-12:00

 

NEDELJE IN PRAZNIKE ZAPRTO!
 

Plačilo na obroke


V trgovini Avantura lahko plačate do 12 obrokov s karticami NLB: Master Card, Visa in Karanta ter Diners Club.
Najmanjši obrok je 60 EUR.

 Popust za člane Lovske zveze Slovenije z izkaznico
   


Pooblaščeni distributer

Splošni pogoji poslovanja

 

Vse cene že vsebujejo DDV.

Spletna cena velja samo za naročila v spletni trgovini Avantura.info.

 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Avantura, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Sestavljeni so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 

Ponudnik storitev e-poslovanja je podjetje AVANTURA TRADE D.O.O.

 

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec vpiše uporabniško ime, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

 


 

Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave - obvestilo preko e-pošte ali tel.)
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
  • način plačila in dostave
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 


 

Načini plačila

 

Spletna trgovina Avantura omogoča naslednje načine plačevanja:

 

- Z gotovino ob prevzemu pošiljke. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke plačate tudi  ob prevzemu v vaši enoti Pošte Slovenije. Pošta Slovenije vam še obračuna provizijo za odkupnino, ki znaša 1% vrednosti odkupnine, oziroma minimalno 1,10 eur.

- S plačilom po predračunu

- Plačilo preko sistema PayPal


 

Cene

 

Veljavnost cene za izbrano blago ali storitve velja na dan nakupa, t.j. na dan zaključka in potrditve naročila preko spletne trgovine Avantura. Vse cene že vključujejo DDV.

Spletna cena velja samo za naročila v spletni trgovini Avantura.info.

 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

 


 

Postopek nakupa

 

Izdelek lahko najdete preko levega menija levo ali če vnesete iskalni pojem v iskalnik zgoraj. Ko izberete željeni izdelek, kliknite na gumb 'Dodaj v košarico'. Desno zgoraj lahko ob kliku na zeleno polje 'Poglej v košarico' vidite izdelke, ki ste jih dodali v košarico. Posamezne izdelke lahko s klikom na rdeč križec tudi odstranite. Za dokončanje postopka nakupa, kliknite na gumb 'Na blagajno', ki vas odpelje na štiristopenjski postopek naročila.

 

Prvi korak v postopku naročila je ‘Pregled košarice’, kjer lahko pregledate lastnosti in cene vseh izbranih artiklov. Spremenite lahko tudi količino izbranih artiklov v košarici ali k določenim artiklom dodate opombe. Za nadaljevanje nakupa kliknite na gumb Nadaljuj.

 

V drugem koraku izberete načina plačila in dostave. Izbirate lahko med prevzemom v trgovini (plačilo v trgovini ali po predračunu) in dostavo s Pošto Slovenije (plačilo po predračunu ali po povzetju). Pri dostavi s Pošto Slovenije znaša poštnina 4,20 €.
Če imate kodo za popust, jo lahko tu dodate v okence ‘Vnesi kodo za popust ali kodo bona’. Ob kliku na gumb ‘uporabi kodo’ se bo cena nakupa samodejno spremenila.
Za nadaljevanje nakupa se morate registrirati oz. prijaviti, če ste se že predhodno registrirali. Ob kliku na ‘Prijavi se’ na vrhu ekrana vnesite vaš e-naslov in izbrano geslo in kliknite na gumb ‘Prijavi’. Če pa se želite registrirati, izpolnite polja pod ‘Podatki kupca’ oz. ‘Podatki podjetja’. V primeru, da se v košarico dodali izdelek, za katerega veljajo posebni nakupni pogoji, morate na koncu naložiti tudi kopijo osebnega dokumenta, iz katerega je razvidno, da ste polnoletni (izdelek bo poslan na naslov, ki je na osebnem dokumentu). Za nadaljevanje nakupa kliknite na gumb Nadaljuj.

 

V tretjem koraku pregledate in potrdite naročilo. Izpišejo se vsi artikli in končna cena nakupa skupaj z izbranim načinom plačila in dostave. Pred nadaljevanjem morate obkljukati, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja podjetja, lahko pa se odločite tudi za obveščanje o novostih, posebnih popustih in razprodajah. Ob kliku na gumb ‘Oddaj naročilo’ je vaše naročilo potrjeno in oddano.

 

V zadnjem koraku se prikaže povzetek naročila, ki obsega s podatke kupca, prodajalca, številko in datumom naročila, pregled artiklov, znesek nakupa, sklicno številko, podatke o dostavi ter način plačila in dostave. S tem ste opravili nakup v spletni trgovini Avantura.

 

Ko kupec odda naročilo, prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in čaka na obdelavo. Kupec lahko v roku ene ure prekliče naročilo. Na spletni strani ponudnika ima kupec na voljo podrobne podatke o statusu in vsebini njegovih naročil.

 

Če kupec naročila ne prekliče, ponudnik pregleda naročilo in preveri dobavljivost naročenih izdelkov ter naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Po potrebi ponudnik pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko, če želi preveriti določene podatke. Ko ponudnik potrdi naročilo, pošlje kupcu obvestilo po elektronski pošti. Pogodba o nakupu med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko prejme kupec potrdilo na elektronski naslov.

 

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in po elektronski pošti obvesti kupca o roku in načinu dostave. V obvestilu so navedeni tudi kontaktni podatki za primer zamude pri dostavi, pritožb ali vračila izdelkov.

 


 

Hramba naročil

 

Sklenjena naročila med naročnikom in prodajalcem, naročila in kopije računov se arhivirajo v elektronski obliki. Če kupec želi, se mu lahko pogodba oziroma naročilo ponovno pošlje po e-pošti.

 


 

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

 

Naročnik ima pravico, da v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku sporoči odstop od nakupa, lahko tudi na Obrazcu za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (klikni tukaj) na kontakni e-naslov info@avantura.info.

 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima naročnik pravico, da v 14 dneh ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločiltev. če je naročnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora prejeto vrniti ponudniku v 14 dneh po sporočilu. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Ob vrnitvi prejetega blaga lahko naročnik predloži izpolnjen Obrazec za uveljavitev pravice potrošnika do odstopa od pogodbe (klikni tukaj). Edini stroški stranke so stroški vračila blaga.

 

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, naročnik nima pravice do odstopa od pogodbe v primerih:

- Pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je izdelano po natančnih navodilih naročnik, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnih potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

 

V kolikor je blago vrnjeno skladno s pogoji, ponudnik vrne celotno kupnino, stroške dostave in morebitne ostale stroške po prejemu blaga, oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu sporocila o odstopu od pogodbe. Naročnik mora blago vrniti na sedež ponudnika: AVANTURA TRADE D.O.O., Notranjska 4, 6230 Postojna.

 

Ponudnik ne sprejema pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki nimajo jasno označene avtorizacijske kode za vračilo blaga.

 

 


Stvarna napaka

 

 Po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot) je napaka stvarna:
• če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
• če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
• če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
• če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako na izdelku reklamira pri prodajalcu na Obrazcu za vračilo blaga za uveljavljanje stvarne napake (klikni tukaj) in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake (za napake, ki se na izdelku pokažejo po dveh letih od prevzema prodajalec ne odgovarja več) ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Kupec lahko uveljavlja samo tiste zahtevke, ki jih podjetje dejansko lahko izpolni (npr. ne more zahtevati popravila, če to ni mogoče, ali zamenjave, če takšnega izdelka ni več v prodaji), po drugi strani pa podjetje ne more samo odločiti, na kakšen način bo ugodilo potrošnikovi zahtevi.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora podjetje čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugoditi kupčevemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora podjetje v enakem roku podati potrošniku pisen odgovor.

 

 

Garancija

 

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu.

 

Garancijo lahko uveljavljate z garancijskim listom, ob upoštevanju navodil za uporabo, neposredno pri pooblaščenih servisih, ki so navedeni na garancijskem listu. 

 

Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu. Pravice iz garancije lahko potrošnik uveljavlja tudi proti prodajalcu.

 

 

Dostava

 

V trgovini Avatura stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije. Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v 1-2 dneh od odpreme blaga. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša.

 

Če naročenega blaga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

 

V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete v vaši enoti Pošte Slovenije.

 


 

Stroški dostave

 

Za naročila nad 50€ so stroški dostave brezplačni, za vsa ostala naročila so stroški dostave 4,20 €.

V kolikor se odločite za plačilo ob prevzetju paketa vam Pošta Slovenije obračuna provizijo za odkupnino, ki znaša 1% vrednosti odkupnine, oziroma minimalno 1,10 eur. 


 

Varnost

 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 


 

Varovanje osebnih podatkov

 

Ponudnik se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni preko spletnih strani spletne trgovine Avantura, bodo uporabljeni izključno za poslovanje spletne trgovine Avantura in za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 


 

Komunikacija

 

Ponudnik komunicira z uporabnikom preko sredstev komunikacij na daljavo, razen če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

 

Pri oglasnih elektronskih sporočilih bo jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Ponudnik bo spoštoval željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil.

 


 

Odveza odgovornosti

 

Podatki o dobavnih rokih temeljijo na podlagi informacij dobaviteljev artiklov in so informativne narave.

 

Prizadevamo si zagotoviti najvišjo mogočo stopnjo ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov. Kljub temu pa se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni ali dobavi spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takih primerih bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.

 

Za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ne odgovarjamo. Če uporabnik spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov info@avantura.info.

 

Objavljene slike artiklov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti artiklov.

 


 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Zato si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Ponudnik mora vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.

 

Ugovore, zahtevek in izjave lahko pošljete na: